Ezt olvasta már?


A pécsi Pannon Filharmonikusok izgalmas programokat kínálnak

Kedves Közönségünk!

Az évad egyik legizgalmasabb, legpezsgőbb időszaka ez! Budapesten is, Pécsett is kaphatóak már a jövő évadra bérleteink, lapozgathatóak a bérletfüzetek, miközben sorra hatalmas tapssal bűcsúzik a közönség az adott sorozat jelen évadának záró hangversenyétől.


hirdetés

Nagyon köszönjük a nagy érdeklődést, kollégáink igyekeznek a lehető leggyorsabban megválaszolni a kérdéseiket, hogy mindenki gördülékenyen tudja megváltani az új évad sorozataira – akár a Müpában, akár Kodály Központban –, méghozzá a legkedvesebb helyére a bérletét. Boldogak vagyunk, hogy családbarát programunkkal, azaz a 6 és 18 év között igényelhető ingyenes bérlettel segíthetünk a családoknak, és olyan jó látni, ahogy csapatosan csacsognak a koncertek szünetében a fiatalok!

Bővebben


Egy utolsó Flört…

Mármint ebben az évadban, hiszen a nagy sikerrel futó FLÖRT sorozat a következő évadban is értékeli a fiatalságot! Az évadzáró koncertet híres dirigens, Arturo Toscanini útmutatásai alapján befejezett Kodály-mű, a Nyári este nyitja. Majd igazán különleges élményben lehet részünk, hiszen Einojuhani Rautavaara finn zeneszerző zenekarra és madárhangokra írt műve egyszerre foglalkoztat akusztikus hangszereket és elektronikus berendezéseket, a hangszerek szólamai mellett ugyanis tényleges madárhangok szólalnak meg, felvételről. A madárhangokért a zenekar „Cippi” becenévre hallgató ütőse fele majd. Az est Mendelssohn legendás Szentivánéji álom című darabjával zárul… rendhagyóan. A hallgatóságot Dolhai Luca, Elek Petra és a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusa varázsolja el az énekével. Bősze Ádám és az est karmestere, Hamar Zsolt rendhagyó ötleteivel, meglepetéseivel találkozhat a közönség.

Bővebben

 

Pocaklakó – mert nem lehet túl korán kezdeni!

Kismamáknak és a babáknak szóló speciális programunk május 19-én és június 8-án, az évadban még két alkalommal várja az érdeklődőket. A hangversenyteremben az esti koncert próbája alatt a zenehallgatás, a zenei rezgés, a „szimfonikus” energia minden jótéteményét magukba zárhatják a jelenlévők, a magzatok különösen érzékenyek a külvilág hangjaira. Majd a zenei élmények elmélyítése történik a zeneterápia eszköztárának lehetőségeivel. Erősítjük a baba-mama kapcsolatot, kommunikációt. Az inspirációt a zene adja, a feldolgozás pedig a művészeti ágak segítségével történik: ritmusjátékok, éneklés, improvizálás, vizuális ábrázolás/alkotás, verbális és nonverbális technikákkal. A részvétel zenei előképzettséget nem igényel. A programra szeretettel várjuk az édesapákat is.

Bővebben

 

Ugye fantasztikusan ismerős valahonnan?

Hány dallam van, főleg csipogós kütyüs modern világunkban, ami olyan ismerős… de honnan is?... mi is ez? Még mi felnőttek sem tudjuk sokszor. A gyerekeknek külön izgalmas és értékes lehet egy ilyen „játék”, ahol nem csak a hangok versenyeznek egymással, hanem a közönség is abban, hogy ki ismer fel több dallamot a felcsendülő zeneszámokból! Fantasztikus ismerősökkel találkoznak ezen a koncerten és játszva tanulnak meg sok fontosat a zenéről, a zenehallgatásról. A gyerekeket babzsák fotelek várják a hangversenyteremben, na és persze a sorozat házigazdája, Horváth Krisztián, illetve ajándék barátság kitűzőnk. Élő zenei varázslat sok humorral iskolásoknak (és persze a szüleiknek).

Bővebben

 

Nem túlzás, hogy a világ emlékezik!

Tartson velünk, az erdélyi születésű lángelmére, Ligeti Györgyre emlékezünk! Az egész koncert tisztelgés lesz a 20. század második felének egyik legizgalmasabb, mindig új utakat kereső zeneszerző zsenije előtt, aki 12 nap különbséggel éppen 100 éve, 1923. május 28-án született Dicsőszentmártonban. Ligeti nevét nemcsak a kortárs zene kedvelői, de a mozirajongók is ismerhetik: az ő káprázatos muzsikája emelte minden idők legnagyobb filmjei közé Stanley Kubrick 2001: Űrodüsszeiáját. A jeles alkalomra igazán különleges programot állítottunk össze, remek művészek, a hegedűvirtuóz Kelemen Barnabás és a kortárs zene szakértő karmestere, Ajtony Csaba közreműködésével. A hangverseny műsora izgalmas keresztmetszetet nyújt Ligeti színes életművéből. Aki kíváncsi arra, hogy a klasszikus zene hogyan lehet egyszerre mély, ironikus, játékos, és hogyan képes a világegyetem legrejtettebb titkait is feltárni, akkor ez a koncert tökéletes választás.

Bővebben


Csak látszólag bogaras a koncert!

Semmi „bogarasság” nem volt a koncepcióban, a pécsi Kodály Központ évadzáró, egészen különleges, kiváló hangversenye méltó egy teljes zenei évad lezárására! Debussy A tenger című, igen kedvelt műve is műsorra került, azonban igazi kuriózum is várja az est közönségét. A kevésbé ismert Roussel Debussy és Ravel kortársa volt, A pók lakomája című táncjátéka a bogarak „társadalmában” játszódik, ebből készített zenekari szvitet. A világhírű francia hárfaművész, Xavier de Maistre nem először lép fel Pécsett, tíz év után repertoárjának kedvelt darabjával, Glière Hárfaversenyével tér vissza. Ez a leghíresebb hárfaverseny a romantika korából, Csajkovszkij és Brahms zenéjét juttathatja eszünkbe. Az est karmestere Hontvári Gábor 2022-ben Junior Prima díjas lett. 6 és 18 év között díjmentes a belépés.

Bővebben


Május 22-ig dönthetünk mi az 1%-ról!

Május 22-ig dönthetünk mi az 1%-ról!

Márpedig szabadon dönthetünk arról, hogy kit támogatunk. A Pannon Filharmonikusok közössége, muzsikusai és a háttérben dolgozó, a színpadon nem látszó kollégáink nevében kérjük, hogy döntsön a zene mellett! Mi hiszünk abban, hogy a kultúra, ezen belül a zene is, létszükséglet, lelki táplálék. A kultúra gyógyít, erőt ad, békét teremt, felemel. Minden egyes 1% felajánlása nagyban segíti a munkánkat.

Klasszikus támogatással a klasszikusokért! Az adó 1% a civil támogatás klasszikusa. Akiknek sokat ad az életükben a zene, mindazok az adó 1%-ával adhatnak azoknak, akik megszólaltatják a zenét!

Pannon Filharmonikusok-Pécs Nonprofit Kft.

Adószám: 23932539-2-02

Nagyon köszönjük!
Ön melyik párt listájára szavazna a 2024. június 9-i EP-választáson?

0

hírek innen, onnan

Fleck Zoltán: méltatlan, ahogy az MTVA megszervezte az EP-listavezetők vitáját

Manipuláció, tematikus kérdések, csapda, káosz –az EP-listavezetők vitájában ezekkel a lapokkal játszik jelenleg az MTVA. Pedig Fleck...

Ítéletet mondtak munkahelyeikről a magyarok: a legtöbben egy halom pénzt kapnak erre

A magyar munkavállalók jelentős többsége szerint a fizetés mellett a lakóhelyüktől való távolság a legfontosabb tényező.

Fokozódhat-e a közel-keleti feszültség az iráni elnök halála után?

Ebrahím Raíszi halála nem csak Irán jövőjére, de az ország közel-keleti pozíciójára és a térség stabilitására is hatással lehet....

Vona Gábor Magyar Péternek: Nem egymást kell legyőzni, hanem az ország problémáit!

A Tisza Párt alelnöke nem hagyta szó nélkül a kritikát, kommentcsata bontakozott ki a politikusok között.

Nagy mértékben bővülhet idén a hazai takarmányipar

Kedvezőek a magyar takarmányipar 2024-es kilátásai: a 2022-ben és 2023-ban tapasztalt csökkenést idén visszapattanás követheti, és egy...

22 cég legjobb ötleteiből született meg a U1st Vision önjáró üzlethelység

A francia Software Républic második tanulmányautója egy mobil üzlethelyiség.

Menczer Tamás: Erőt kell mutatnunk, mert a háborúpártiak a gyengéket bedarálják

"A magyaroknak oda kell állniuk Orbán Viktor miniszterelnök mellé és erőt kell mutatniuk."

0

Sport

„Leköpte az előző klubját.” - Sztankovics kinevezésének nem minden orosz szurkoló örül

Ahogy arról múlt héten beszámoltunk, Dejan Sztankovics szerződést bontott a Ferencvárossal, és a következő idénytől a Szpartak Moszkva edzője lesz. Az orosz sajtó egyöntetűen jól fogadta a szerb szakembert, ám a

Most érkezett: döntött a hazai szövetség a Kozák Danuta által vádolt edzőről

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos honlapján jelentette be, hogy ideiglenesen felfügesztette Csipes Ferencet.

Meghalt a legendás olimpiai úszóbajnok

A korábbi klasszis rákkal küzdött.

A Leverkusen játékosa az elbukott El-döntő után: „Kezdetben sem foglalkoztunk a sorozattal”

Mint ismert, éppen az idény egyik legfontosabb mérkőzésén szakadt meg a Xabi Alonso vezette Bayer Leverkusen elképesztő veretlenségi sorozata: a német együttes szerdán este 3-0-s vereséget szenvedett az Atalantától

Núnez megtörte a csendet a vasárnap óta róla keringő felvételek után

A Liverpool játékosát ismét össztűz alá vették a rajongók.

Súlyos eltiltást kapott a játékvezetőt lefizetéssel vádoló Vasas-támadó

Nagyon fontos, fordulatos, és vitatott játékvezetői ítéletekkel tarkított mérkőzésen győzte le hétfő este az ETO 3-2-re a Vasast. Győzelmüknek köszönhetően […] A Súlyos eltiltást kapott a játékvezetőt lefi

Visszautasította a válogatott játékos a Ferencváros ajánlatát – sajtóhír

Georgiai sajtóértesülések szerint visszautasította a Ferencváros ajánlatát Giorgi Arabidze. Az általában hiteles információkról beszámoló Geo Team oldal úgy tudja, hogy […] A Visszautasította a válogatott ját

Súlyos eltiltást kapott a magyar válogatott focista

A győri vereség után duplán bosszankodhat Gera Zoltán.

Csányi elárulta, egy problémát még meg kell oldani a BL-döntő megrendezéséig

Ahogy arról beszámoltunk, Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése értelmében. A pályázattal é

Külföldre igazol a magyar válogatott csatár

A Sportál információja szerint Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok érdeklődtek, a felek tárgyalásig is eljutottak, de úgy tudjuk, végül Németország lesz a befutó.

Szóban megegyezett új edzőjével a Bayern München - sajtóhír

Egybehangzó német és angol sajtóhírek szerint a Bayern München szóban megegyezett a Burnley menedzserével, Vincent Kompanyval.

0

Bulvár

Óriási a riadalom, határaik átrajzolásával fenyegetnek Putyinék két uniós országot?

Oroszország bejelentette, hogy egyoldalúan újraértelmezi a tengeri határát, könnyen lehet, hogy Finnország és Litvánia rovására. Az orosz védelmi minisztérium tervezete jónéhány szigetet és egy földnyelvet is é

Kegyetlen gyilkosság: benzinnel lelocsoltak, majd felgyújtottak egy tízéves kisfiút Kárpátalján

A bűncselekményben a kisfiú anyja is részt vett, mégis szabadlábon van.

Megszabják a Mercedes dolgozóinak, hogy kire szavazzanak

Hazánkban szokatlan az a nyíltság, amellyel az európai választásokon való részvételre buzdítanak a gazdasági csúcsvezetők Németországban. A Mercedes és a Siemens főnökei harminc nagyvállalat nevében óva intene

Tengernyien akarnak szabadulni az Azahriah koncertjegyüktől, így viszont megjelenhetnek a csalók is

Az Azahriah rajongóknak már nem kell sokat várniuk, mivel olyan élményben lesz részük, amit sosem felejtenek el. Azonban sokan inkább meg akarnak szabadulni a jegyüktől.

Reagált a köztársasági elnök Dobrev Klára vádjaira

A Sándor-palota jogi lépést helyezett kilátásba.

Újabb figyelmeztetést kapott Magyar Péter

Ezúttal Fekete-Győr András hívta fel a figyelmet arra, hogy Magyar Péter nem a megfelelő módon fogalmazott róluk, de egyelőre nem történt bocsánatkérés.

Azahriah két mondattal porig alázta alázta Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát, a triplázó arénasztár lehet mo...

Ezt is meg merte lépni Azahriah, a szavaiból csak úgy süt a düh és a harag.

Ő Lang Györgyi 18 éves lánya: Sáriról ezért nem beszélt sokat az énekesnő

A Pa-Dö-Dő énekesnőjének lánya mindig azt mondta, neki egy apukája és két anyukája van.

Itt a kormány bejelentése a sorkatonaság bevezetéséről: Gulyás Gergely üzent a NATO-nak is

Szerdán ismét kormányinfót tartott a kormány, amelyen számos aktuális téma kerülhetett szóba.

Kétezer autós kap most izgalmas levelet a rendőrségtől

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2406-an lépték át Bács-Kiskun vármegye közútjain.

Életük utolsó fotója: percekkel a tragédia előtt készítették ezt a képet verőcei hajótragédia áldozatai

A fotón négy fiatal látható, nem sokkal azelőtt, hogy elindultak volna a végzetes hajóútra.

blogmorzsák

Kiotó – kihagyhatatlan látnivalók Japán ősi fővárosából

Az egykori főváros ősi templomai, idilli zen kertjei és történelmi utcái minden évben turisták millióit varázsolják el.

Az 5 leggyakoribb kibercsalás

Milyen internetes átverések érkeznek mostanában?

Műveljük kertjeinket – de másképp!

Már apró változtatásokkal is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy jobban érezzék magukat a kertünkben élő növények és állatok.

25 éves lett az Index

1999. május 17-én elindult az Index.hu

0