Ezt olvasta már?


Idén is meghirdeti végzős felsőoktatási hallgatóknak szóló pályázatát az SZTNH

Idén is meghirdeti a végzős hallgatóknak szóló Ujvári János diplomadíj-pályázatát a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).


hirdetés

Az SZTNH csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint december 5-éig várják a jelentkezéseket, és március 24-éig az elkészült pályamunkákat. A végzős hallgatók diplomamunkájukkal/szakdolgozatukkal nevezhetnek, amelyben a választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait tárják fel legalább tíz oldalon, illetve amelyet teljesen a szellemitulajdon-védelem valamely kérdésének szentelnek.

A pályázat megírását az SZTNH szellemitulajdon-védelmi képzéssel és egyéni szakmai konzulens biztosításával támogatja - közölték. A hallgatók eközben megismerhetik a szellemitulajdon-védelem elméleti alapjait, és betekinthetnek a gazdasági és jogi jelentőségébe gyakorlati oldalról is. Ezzel olyan tudáshoz is jutnak, amelyet majd a munkaerőpiacon kutatóként, mérnökként vagy bármilyen más pályán hasznosítani tudnak - hívták fel a figyelmet.

A pályázatra öt kategóriában - szabadalom- és használatiminta-oltalom, védjegyoltalom, formatervezésiminta-oltalom, szerzői jog, valamint a szellemitulajdon-védelem gazdasági szerepének vizsgálata - lehet jelentkezni. Kategóriánként az első három helyezettet díjazzák. Az első díj 250 ezer, második 200 ezer, harmadik díj 150 ezer forint, a pénzjutalomban nem részesülő hallgatók pedig értékes könyvajándékot kapnak - olvasható a közleményben.

A pályázati szándékot jelezni a hallgató nevével, e-mail címével, képző intézményének és a karnak a megjelölésével, a diplomamunka címével és rövid vázlatával, valamint a kategória megjelölésével lehet az ujvaridiplomadij@hipo.gov.hu e-mail-címen.

A pályázatot évente kétszer, az őszi és a tavaszi félévben végző hallgatóknak írja ki az SZTNH, de a díjakat a két félév pályázóinak egyszerre adják át. Szeptember 30-áig minden pályázót tájékoztatnak az eredményéről - ismertették.

A közleményben idézték Pomázi Gyulát, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnökét, aki azt mondta, az SZTNH kiemelt feladatának tekinti, hogy az egyetemistákkal is megismertesse a szellemitulajdon-védelem fontosságát. "Szerencsére egyre aktívabb a kapcsolatunk a felsőoktatási intézményekkel, amit mi sem jelez jobban, mint az a tény, hogy az előző évekhez képest háromszor annyi egyetemi hallgató volt kíváncsi 2022 első félévében a szellemitulajdon-védelmi, távoktatási képzésünkre. Vagyis egyre több fiatalban fogalmazódik meg az igény, hogy még egyetemi tanulmányaik alatt átfogó ismereteket szerezzenek a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatban, ráadásul az oltalmazás az ő esetükben kedvezményesen vehető igénybe" - fogalmazott.0

hírek innen, onnan

Kezd magához térni a világ a „kék halál" után, a repülőtereken is stabilizálódni látszik a helyzet

Világszerte kezdenek helyreállni a számítógépes rendszerek a kétnapos összeomlás után, amelyet egy hibás szoftverfrissítés okozott.

Pócs János a gyereket felrúgó karateedzőről: Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek

A fideszes Pócs János jászberényi országgyűlési képviselő szerint a szolnoki kalandparkban egy gyermeket bántalamazó edzőnek „volt...

Internetetes linkek milliói válnak hamarosan elérhetetlenné

Internetetes linkek milliói válnak hamarosan elérhetetlenné

Leváltott fideszes polgármester: Bukni fog az útépítés, mert nem engem támogattak

Lázár János szerint csak kormánypárti vezetésnek jár a taksonyi útfelújítás.

Dráma az egyik vidéki LIdlben

Egy idős férfi lett rosszul a kasszánál. A tatabányai boltban küzdöttek az életéért.

Eltűnt Érsek Sándor

A férfi felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre.

Másik országban alakítanák ki a bázisukat Ördög Nóráék: ezt mondta a külföldre költözésről a műsorvezető

Ördög Nóra és a férje eljátszottak már a külföldre költözés gondolatával, de eddig soha nem lépték meg. A sztárpár imád utazgatni...

Filléres házi praktikák a zuhanyajtó tisztán tartatására

Tippjeink segítségével a zuhanyajtó ismét régi fényében ragyoghat!

Fáj a fejed? Edd ezt, hogy elmúljon.

Nem mindegy, mit eszel és mit iszol, ha gyakran fáj a fejed! Mutatjuk, mi okozza és mi szüntetheti meg.

Pócs János a gyerekrugdosó karateedzőről: „Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek”

A kormánypárti országgyűlési képviselő szerint a gyerekbántalmazó férfi nem véletlenül kapott korábban annyi kitüntetést.

A vérvádig vezethető vissza az antiszemitizmus irracionalitása

Nehezen lehetne kétségbe vonni Pelle János most megjelent, vaskos és alapos kötetének gondolatát, hogy „Tiszaeszlár és az 1938-as első...

0

Sport

Elkérte a kapustól a labdát a védő, majd megrúgta az év egyik legnagyobb gólját

Ryley Towler felkészülési meccsen rúgta meg az év egyik legnagyobb gólját.

Olyan szólógólt rúgott egy 19 éves női focista, hogy leesett az állunk

Nina Matejić parádés gólt rúgott az angoloknak.

Itt a meglepetés, megszavazták az Eb legszebb gólját - videó

A hivatalos és a nézői listán sem az a gól végzett az első helyen, amire számítottak.

54 évesen meghalt a korábbi brazil válogatott labdarúgó

A gyomorrákban elhunyt futballista játszott a Sevillában és az Atlético Madridban is.

Lékai Máté a magyar csapat kiütéses győzelméről beszélt

A férfi kézilabda-válogatott magabiztosan győzte le a japán csapatot a stuttgarti felkészülési meccsen.

Marco Rossi Lisztesről: „Hatalmas potenciál van benne, de ha elhiszi, hogy máris sztár, a Regionalligában játszik majd…”

Egy volt Eintracht-játékost kérdeztek egy jelenlegiről - az 1996-1997-es idényben az az idő tájt a Bundesliga második vonalában szereplő csapatnál futballozó Marco Rossi véleményét kérte ki a egy német sportportá

Az egész stadion a túl hamar kiengedő brit futón röhögött

Javában zajlik az U18-as atlétikai Európa-bajnokság Besztercebányán. A párizsi olimpia előtt néhány nappal a kontinens legjobb utánpótlás atlétái mérik össze tudásukat Szlovákiában.... Read More... A Az egész

Cunoda balesete miatt módosíthatják a Hungaroringet a vasárnapi F1-es futam előtt

A japán pilótát a falnak csapódása után az orvosi szobába küldték a sajtótájékoztató helyett.

Távozik a Barcelona edzője

Miután a Barcelona az előző szezon után leváltotta az első csapat edzőjét, Xavit, nagyon úgy tűnik, hogy a „B-csapatnak” is új tréner... Read More... A Távozik a Barcelona edzője? bejegyzés először Sport365-é

Ádám Martin megérkezett az új csapatához

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Ádám Martin a görög Aszterasz Tripolisznál folytathatja a pályafutását. Ádám Martin mellé másik magyar válogatott […] A Ádám Martin megérkezett az új csapatához bejegyz

0

Bulvár

Néhány hét múlva elszabadulhat a pokol Magyarországon Kijev döntése miatt

Néhány hét múlva brutálisan magas árak és áramhiány várhat Magyarország lakosságára, miután Kijev részleges tilalmat rendelt el a területükön áthaladó orosz olajra. 

Németh Lajos rossz híreket közölt, ettől csak még izzasztóbb lesz a helyzet a jövőben

A nyár közepén járunk, de már most elég komoly melegrekordok dőltek meg. Az időjárás a jövőben csak ettől izzasztóbb lesz Magyarországon.

Ezek a járművek az utak rémei

A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

Magyar Péter megmutatta azt, aki nélkül az élete megállna

A politikus közös fotón szerepelt az asszisztensével. Nélküle megállna az élet.

Úgy tűnik, meghosszabbítja az életet ez a gyógyszer: hihetetlen eredményt értek el a kutatók

Biztató kutatás jelent meg egy új gyógyszeres kezelésről, mely eddig úgy tűnik, valóban egészségesebb, hosszabb életet biztosíthat.

Elkérte a kapustól a labdát a védő, majd megrúgta az év egyik legnagyobb gólját

Ryley Towler felkészülési meccsen rúgta meg az év egyik legnagyobb gólját.

0